Ebook {Epub PDF} Zilele noastre mărunte by Cezar Amariei






















 · Cezar Amariei (n. , Ștefănești, Botoșani) a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați și este jurnalist. A debutat în cu romanul Zilele noastre mărunte (Polirom), finalist la Festival du premier roman de Chambéry. Este membru al cenaclului gălățean „Noduri și semne”.  · ”Zilele noastre mărunte”, de Cezar Amariei Editura Polirom, Colecția Ego. Proză, Iași, ”Cu ochii de acum, pățaniile din acea primăvară ar putea părea năstrușnice. Mai ales că, în multe privințe, în urmă cu trei sute de ani și mai bine, Moldova arăta cu totul altfel. Oamenii erau puțini și așezările risipite.  · Cezar Amariei, Zilele noastre mărunte, Polirom, Iaşi, Dacă până acum aveam doar trei gălăţence care au reuşit să publice la prestigioasa editură ieşeană, Adina Dabija, Simona Antonescu şi Angela Baciu, Cezar Amariei "sparge gheaţa", aruncând un cufăr misterios în apele învolburate ale literaturii române contemporane.


Cezar a debutat editorial în , însă romanul lui, „Zilele noastre mărunte", mi-a scăpat, astfel că a trebuit să citesc aproape în orb volumul de față. Și nu mică mi-a fost mirarea, chiar dacă îl știam pe Cezar de ceva vreme și auzisem despre el numai lucruri bune. Profita acum de ofera speciala pentru Zilele noastre marunte - Cezar Amariei de pe www.doorway.ru Mii de carti la oferte speciale. Contact: / 28,45 lei. Cezar Amariei (n. , Ștefănești, A debutat în cu romanul Zilele noastre mărunte (Polirom), finalist la Festival du premier roman de Chambéry. Este membru al cenaclului gălățean „Noduri și semne". Recomandari. Parearea cititorilor. mai multe comentarii.


Cezar a debutat editorial în , însă romanul lui, „Zilele noastre mărunte”, mi-a scăpat, astfel că a trebuit să citesc aproape în orb volumul de față. Și nu mică mi-a fost mirarea, chiar dacă îl știam pe Cezar de ceva vreme și auzisem despre el numai lucruri bune. Zilele noastre mărunte În stoc La finele Evului Mediu, în Moldova secolului al XVII-lea, un tînăr dandy, jurnalist londonez, debarcă la Galaţi cu scopul de a pune pe picioare o tipografie pe aceste meleaguri fermecătoare şi îmbelşugate, unde este convins că se va îmbogăţi. Este vorba de ”Zilele noastre mărunte” de Cezar Amariei (v-am păcălit la început, nu era nepotism, era chiar mai mult de atât) și de proiectul ”IV romane”, respectiv ”Karga” de Tudor Neacșu, ”Agora” de Andrei Velea, ”Vânzătorul de margarete” de Octavian Miclescu și ”Pirapitinga” de A. G. Secară.

0コメント

  • 1000 / 1000